SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Nosilec spletnega portala Finance.si in pripadajočih podportalov je

Časnik Finance, časopisno založništvo d. o. o.,
Bleiweisova cesta 30,
1000 Ljubljana, Slovenija
(v nadaljevanju: Časnik Finance).

Časnik Finance si pridružuje pravico, da različnim kategorijam uporabnikov na portalu Finance.si prikazuje različno količino vsebine in omogoča različne storitve.

Obiskovalec spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani Časnika Finance se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka (npr. IP številka - številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska, ime predhodne strani). Te podatke Časnik Finance obdeluje z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.

Več informacij o tem najdete na povezavi O piškotkih.

Prejemnik e-novic

Kot obiskovalec naše spletne strani se lahko naročite tudi na prejemanje vsebinskih biltenov, obvestil in informacij o naših storitvah in dejavnostih.

Podatki, ki jih shranjujemo so: na spletnem strežniku se avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu, verzijo brskalnika, čas obiska, ime predhodne strani) in elektronski naslov obiskovalca za prejemanje e-novic.

Časnik Finance se zavezuje, da bo vaše podatke skrbno hranil, jih uporabljal za namene, za katere so bili zbrani ter za lastne potrebe in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretjim osebam. Več si lahko preberete v naši politiki zasebnosti.

Registrirano uporabniško ime

Za uporabo nekaterih storitev na portalu Finance.si morate opraviti brezplačno registracijo, pri kateri boste morali izbrati uporabniško ime in geslo ter vnesti svoj elektronski naslov. Z registracijo potrjujete, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti. Kot uporabnik storitev Časnika Finance morate poskrbeti, da so posredovani podatki točni in ažurni. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate, zahtevate njihov popravek ali izbris v svojem profilu.

Časnik Finance se zavezuje, da bo vaše podatke skrbno hranil, jih uporabljal za namene, za katere so bili zbrani ter za lastne potrebe in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretjim osebam. Več si lahko preberete v naši politiki zasebnosti.

Registracija je brezplačna, z njo pa pridobite:

  • možnost brezplačnega branja 5 člankov na mesec, ki so sicer na voljo naročnikom na Finance, razen nekaterih, ki so na voljo zgolj naročnikom na Finance,
  • možnost sodelovanja v Forumu,
  • možnost dostave novic po elektronski pošti,
  • možnost uporabe storitve Fokus in
  • brezplačnega prejemanja tematskih pisem urednikov.

Uporabniška imena so osebna. Vsako uporabniško ime lahko uporablja le ena (fizična) oseba. Posredovanje uporabniškega imena in gesla tretjim osebam ni dovoljeno. V primeru utemeljenega suma, da uporabniško ime uporablja več oseb, si pridružujemo pravico, da iz varnostnih razlogov zamenjamo geslo uporabnika ter omejimo oz. prekinemo uporabo na Finance.si. Novo geslo bo posredovano na elektronski naslov, ki ga je uporabnik vnesel ob registraciji oz. na elektronski naslov, ki je vezan na uporabniško ime.

Uporabnik je odgovoren za vse aktivnosti, opravljene z njegovim uporabniškim računom. Predlagamo, da na javnih računalnikih ne shranjujete uporabniškega imena in gesla, ter se po zaključeni uporabi odjavite.

O vsakršni nepooblaščeni uporabi ali o utemeljenem sumu nepooblaščene uporabe vašega uporabniškega imena, ste dolžni obvestiti Časnik Finance, na elektronski naslov admin@finance.si ali na 01 30 91 475.

Naročniško uporabniško ime

Naročniško uporabniško ime pridobite z nakupom enega izmed naročniških paketov Časnika Finance.

Ob sklenitvi naročniškega razmerja morate posredovati podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naročila, to so: ime in priimek, naziv, naslov prejemnika, naziv podjetja, naslov podjetja, delovno področje (neobvezen podatek), funkcija v podjetju (neobvezen podatek), elektronski naslov, telefonska številka, GSM številka. Spletna naročnina se veže na registrirano uporabniško ime. Naročnik je dolžan sporočiti vsako spremembo podatkov, ki so vezani na naročniško razmerje, na elektronski naslov narocnine@finance.si ali na brezplačno telefonsko številko 080 15 80.

Vsako naročniško uporabniško ime je osebno, lahko ga uporablja le ena (fizična) oseba. Posredovanje naročniškega uporabniškega imena in gesla tretjim osebam ni dovoljeno. V primeru utemeljenega suma, da uporabniško ime uporablja več oseb, bomo naročnika opozorili na zlorabo in zamenjali njegovo geslo. Novo geslo bo posredovano na elektronski naslov, ki ga je naročnik posredoval ob naročilu oz. na elektronski naslov, ki je vezan na uporabniško ime naročnika. V kolikor bomo opazili ponavljajoče zlorabe, si pridružujemo pravico do omejevanja oz. prekinitve uporabe na Finance.si.

Uporabnik je odgovoren za vse aktivnosti, opravljene z njegovim uporabniškim računom. Predlagamo, da na javnih računalnikih ne shranjujete uporabniškega imena in gesla, ter se po zaključeni uporabi odjavite.

O vsakršni nepooblaščeni uporabi ali o utemeljenem sumu nepooblaščene uporabe vašega uporabniškega imena, ste dolžni obvestiti Časnik Finance, na elektronski naslov admin@finance.si ali na 01 30 91 475.

Po preteku naročniškega razmerja se status naročniškega uporabniškega imena spremeni v registrirano uporabniško ime.

Naročnine

Naročnine veljajo do pisnega preklica (če ni bilo ob sklenitvi naročnine določeno drugače). Ponudba velja za pravne in fizične osebe. Pogoji za odpoved naročnine v rubriki  »Vračilo v 14 dneh (Odstop od pogodbe)«.

Za pridobitev študentskega ali upokojenskega popusta pošljite potrdilo o statusu v roku 8 dni od naročila na naslov Časnik Finance d.o.o., Naročniški oddelek, Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana, po faksu na 01/30 91 565 ali skeniranega na elektronski naslov narocnine@finance.si.

Načini plačila:

  • Račun po pošti
  • Visa / Mastercard / Paypal

Finance PREMIUM paket vsebuje dostavo časopisa Finance in vseh njegovih prilog na izbrani naslov ter dostop do člankov poslovnega dnevnika Finance in vseh njegovih prilog prek spleta, iPada, iPhona in Androida.

Finance DIGITAL in MANAGER paket vsebuje dostavo petkovega izvoda Financ s prilogo Manager in dostop do člankov poslovnega dnevnika Finance in vseh njegovih prilog prek spleta, iPada, iPhona in Androida.

Finance DIGITAL paket vsebuje dostop do člankov poslovnega dnevnika Finance in vseh njegovih prilog prek spleta, iPada, iPhona in Androida. Naročniki lahko koristite tudi storitev Finance MiniBonitete, kjer lahko preverite bonitetne ocene svojih poslovnih partnerjev in si s 50% popustom naročite bonitetno poročilo.

Finance ponudba

Naročnine veljajo do pisnega preklica. Ponudba velja za pravne in fizične osebe. Ponudbe, objavljene na https://narocilnice.finance.si/ veljajo za zakup največ 2 naročnin. Vse cene so v EUR in vsebujejo davek. Časopis Finance stane v prosti prodaji od ponedeljka do četrtka 1,80 EUR, petkov izvod stane 3,50 EUR.

Redna mesečna naročnina na Finance PREMIUM je 44,54 EUR.
Redna 6-mesečna naročnina na Finance PREMIUM je 272,48 EUR.
Redna 12-mesečna naročnina na Finance PREMIUM je 546,76 EUR.

Redna mesečna naročnina na DIGITAL in MANAGER je 44,02 EUR.
Redna 6-mesečna naročnina na DIGITAL in MANAGER je 274,11 EUR.
Redna 12-mesečna naročnina na DIGITAL in MANAGER je 547,22 EUR.

Redna mesečna naročnina na Finance DIGITAL je 30,00 EUR.
Redna 6-mesečna naročnina na Finance DIGITAL je 183,01 EUR.
Redna 12-mesečna naročnina na Finance DIGITAL je 365,01 EUR.

Cene veljajo od 1.3.2018.

Časnik Finance omogoča začasno zamrznitev dostave tiskanih izvodov v času vaše odsotnosti. Naročnina za obdobje zamrznitve ne bo podaljšana oziroma za to obdobje ne bo izdan dobropis, saj je v dneh, ko tiskanega izvoda ne prejmete, možen dostop do vseh vsebin na spletni strani Finance.si in aplikaciji Finance.

V aplikaciji, ki je na voljo za računalnike, pametne telefone in tablice, je mogoče prebirati časopis v digitalni obliki (aplikacija za računalnike: https://www.finance.si/efinance, povezava do aplikacije za telefone in tablice https://www.finance.si/app).

Poslana odpoved se upošteva s koncem obračunanega obdobja. V izrednih primerih (smrt, stečaj) se poslana odpoved upošteva na dan začetka vašega zadnjega obračunanega obdobja.
Primer: datum začetka naročnine na vašem zadnjem računu je 11. v mesecu, to pomeni, da bo naročnina odpovedana na 11. v mesecu.

Rok za reklamacije je 8 dni od izdaje računa.

Za nedostavljene ali poškodovane izvode imate pravico do uveljavljanja stvarne napake, težavo lahko sporočite po brezplačni telefonski številki 080 15 80 ali elektronski pošti: narocnine@finance.si.

Manager 100 najbogatejših Slovencev

Na leto izide 1 številka revije Manager 100 najbogatejših Slovencev. Cena revije v prosti prodaji je 15,80 EUR in velja za fizične in pravne osebe ter vsebuje davek.

Moje finance redna ponudba

Na leto izide 12 številk revije Moje finance. Cena izvoda v prosti prodaji je 5,4 EUR in vsebuje davek. Ponudba velja za pravne in fizične osebe. Naročnina velja do pisnega preklica. Odpoved lahko posredujete na elektronski naslov: narocnine@finance.si.

Tiskana revija – naročnina vsebuje dostavo tiskanega izvoda,
Digitalna revija – naročnina vsebuje dostop do spletne strani Moje finance in celotnega arhiva,
TOP paket – naročnina vsebuje dostavo tiskanega izvoda in dostop do spletne strani Moje finance in celotnega arhiva.

Medicina in ljudje

Na leto izide 6 številk revije Medicina in ljudje kot priloga časopisa Finance. Cena v prosti prodaji je 3,50 EUR in vsebuje davek. Ponudba velja za pravne in fizične osebe. Naročnina velja do pisnega preklica. Odpoved lahko posredujete na elektronski naslov: narocnine@finance.si.

Medicina danes

Na leto izide 16 številk revije Medicina danes. Ponudba velja za pravne in fizične osebe. Vse cene so v EUR in vsebujejo davek. Naročnina velja do pisnega preklica. Odpoved lahko posredujete na elektronski naslov: narocnine@finance.si.

Naročniki strokovnega časopisa Medicina danes so v skladu z 88. členom Zakona o zdravilih in 16. členom Pravilnika o oglaševanju zdravil lahko ZDRAVNIKI, ZOBOZDRAVNIKI, MAGISTRI FARMACIJE ALI INŽENIRJI FARMACIJE z opravljenim strokovnim izpitom.

Naročene izvode začnete prejemati šele po prejemu podpisane izjave. Izjavo, ki jo natisnete tukaj, nam lahko posredujete preko elektronskega naslova na narocnine@finance.si ali preko faksa: 01 3091 565.

Skupinske naročnine

Pravnim osebam, ki želijo spletni dostop za portal Finance.si za več uporabnikov (zaposlenih), ponujamo možnost nakupa skupinskih naročnin po posebnih pogojih za organizacije. Povpraševanje za skupinske naročnine pošljite na elektronski naslov ivan.almas@finance.si ali pokličite na 01 30 91 592.

Več na: www.finance.si/b2b

Ekskluzivni brezplačni dostop

Vpis z zvezdico označenih podatkov je nujen pogoj za aktivacijo brezplačnega dostopa do paketa Finance DIGITAL. Brezplačna naročnina po poteku testnega obdobja samodejno preneha in naročniku ne nalaga nobenih dodatnih obveznosti ali stroškov. Če ste že naročnik paketa Finance DIGITAL, lahko na vašo željo izbrani zdajšnji paket po poteku naročniškega obdobja brezplačno podaljšamo za en mesec ali pa brezplačni enomesečni dostop podarite prijateljem, sorodnikom ali znancem. Enomesečna testna naročnina pod nobenim pogojem ni izplačljiva v denarju in v primeru že plačanih naročnin se podaljša za en mesec.

Ponudba Prvi mesec 1 EUR

Ponudba velja od 1.12.2016. Znesek prvega obroka je 1 EUR, vsak nadaljnji znaša po sprejeti ponudbi. Paket vsebuje dostop do člankov poslovnega dnevnika Finance in vseh njegovih prilog prek spleta, iPada, iPhona in Androida.

Naročnina velja do pisnega preklica. Poslana odpoved se upošteva s koncem tekočega meseca plačane naročnine.

Po preteku navedenega obdobja se naročilo samodejno podaljša. Odpoved lahko posredujete pisno na elektronski naslov narocnine@finance.si.

Vračilo v 14 dneh (Odstop od pogodbe)

Naročnik ima pravico, da v 14 dneh od začetka naročnine (za kar se šteje prvi prejeti izvod oz. dan prejetja digitalnega dostopa) podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po začetku naročnine. Odstop od pogodbe oz. nameravano vračilo je potrebno sporočiti na e-poštni naslov narocnine@finance.si. V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec. Obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe se šteje za pravočasno, če je poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni naročnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izvodov (ki se v primeru pošiljanja obračunavajo po ceniku Pošte Slovenije). Za pravočasno vrnjene izvode se štejejo, če so poslani pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Izvode je potrebno vrniti na sedež podjetja in sicer: Časnik Finance d.o.o., Bleiweisova 30, 1000 Ljubljana.

V roku 14 dni od prejetja zavrnjenih izvodov, Časnik Finance izvede vračilo celotnega prejetega plačila.
Izjema je Finance DIGITAL naročniški paket, kjer vračilo prejetega plačila ni možno. V tem primeru se naročniku vrne znesek prejetega plačila zmanjšan za število dni uporabe.
Pri Finance PREMIUM paketu, vračilo izvodov ni možno, naročniku se vrne znesek prejetega plačila zmanjšan za neprejete izvode.
Prejeta plačila se vrnejo z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil naročnik, razen, če ni dogovorjeno drugače. Naročnik zaradi vračil ne nosi stroškov. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.

Neposredno trženje

Časnik Finance lahko prejete osebne podatke svojih kupcev uporablja za neposredno trženje svojih podobnih izdelkov ali storitev. Navedene osebne podatke Časnik Finance hrani in obdeluje do pisnega preklica kupca. Kupec lahko kadarkoli pisno zahteva, da Časnik Finance trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Časnik Finance je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 dneh pisno obvestiti posameznika, ki je to zahteval. Stroške vseh dejanj v zvezi s tem nosi Časnik Finance.

Poslovna akademija Časnika Finance

Splošni pogoji urejajo postopek prijave in odjave na posamezen Dogodek pred izvedbo Dogodka, varovanje osebnih podatkov in izvedbo Dogodkov.

Splošni pogoji za prijave in odpovedi prijav pred izvedbo dogodkov Poslovne akademije Časnika Finance d.o.o. se nanašajo na vse dogodke (konference, seminarje, delavnice in druge dogodke izobraževalne in/ali informativne narave, ki jih organizira Poslovna akademija družbe Časnik Finance d.o.o.

Splošni pogoji veljajo in se uporabljajo za vse Dogodke in udeležence enako, razen če je v okviru prijave na posamezen Dogodek določeno drugače s strani Organizatorja.

Splošne pogoje za prijave na dogodke in odpovedi prijave pred izvedbo dogodkov Poslovne akademije Časnika Finance d.o.o. si lahko v celoti preberete na naslovu https://akademija.finance.si/pogoji.

Naša politika zasebnosti

V podjetju Časnik Finance d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost. Časnik Finance d.o.o. vam zagotavlja visoko raven varovanja podatkov in se zavezuje, da bo vaše podatke skrbno hranil in uporabljal samo za namene za katere so bili podatki zbrani. Več si lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Časnik Finance, časopisno založništvo d.o.o., Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana, je vpisan v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, reg. Vložek. 1/31402/00, osnovni kapital znaša 795.860,00 EUR; ID številka za DDV: SI19093535. Direktor Peter Frankl.

Ljubljana, 4.3.2019